Wij zijn
Dutch Masters in Dried Flowers

Het merk Dutch Masters in Dried Flowers
Droogbloemen zijn terug van weggeweest! Daar waar droogbloemen de eerste helft van de twintigste eeuw portretlijstjes, sieraden en andere snuisterijen versieren, krijgen ze vanaf de jaren ’70 een ereplekje in huis. Een droogbloemenboeketje voor het raam, in de gang of een lavenbosje op de wc is in het gemiddeld Nederlands huishouden een gangbaar tafereel. Halverwege de jaren ’90 raken droogbloemen uit de gratie, om bijna dertig jaar later dubbel en dwars terug te keren. Wie heeft er vandaag niet zo’n prachtig natuurlijke en duurzame droogbloemenbos op tafel staan?

Tijdens die eerste droogbloemenhype in de jaren ’70, komt Jan Willem van Delft uit Rijnsburg tijdens vakantiewerk in aanraking met droogbloemen. Hij is zo gecharmeerd van de branche, dat hij na zijn zomerbaantje blijft hangen. “Rijnsburg is tot in de jaren ’90 echt dé bakenmat van droogbloemen in Nederland. Dat wat kleinschalig begon, groeide uit tot een uitgebreide bloementak met een gigantische omzet,” zegt Jan Willem.

Vijfentwintig jaar lang werkt hij in de droogbloemen, maar als droogbloemen een stoffig imago krijgen en de branche ter ziele gaat, schakelt Jan Willem over naar decoratie artikelen. Maar een goede trend keert altijd terug. Wanneer Jan Willem op toonaangevende bloemen- en decoratiebeurzen in Europa de laatste jaren steeds vaker de vraag naar droogbloemen krijgt, slaat de droogbloemenexpert samen met oprichter Alain de Mooij en verkopers Teun Nijgh en Ronald Hartevelt in 2018 de handen ineen: Dutch Masters in Dried Flowers is een feit!

Inmiddels komen de droogbloemen niet alleen meer uit eigen land, maar vinden ook droogbloemen uit Tunesië tot Italië, Peru en Ecuador hun weg naar de Dutch Masters. De vraag blijft groeien en het assortiment breidt zich nog iedere dag uit. Die ongekende populariteit valt volgens de mannen ook te danken aan de drang naar duurzame producten. “Bij verse bloemen praat je over een vaasleven, droogbloemen kan je heel lang bewaren. Het enige wat achteruit kan gaan, is de kleur. Natuurlijker dan een droogbloem krijg je het niet!”

Het unieke aan Dutch Masters in Dried Flowers is het aanzienlijk assortiment van hoogstaande kwaliteit en exclusiviteit. “We reageren snel op aanvragen van klanten naar specifieke bloemen of kunstzinnige kleuren. Met een persoonlijke, gepassioneerde en service gerichte benadering, is Dutch Masters in Dried Flowers dé partner voor trendy droogbloemen!

Droogbloemen bestellen

Wilt u meer weten over wat Dutch Masters In Dried Flowers voor u kan betekenen?

Heb je vragen?
Neem contact op met ons