Onze droogbloemen
De ene droogbloem is de andere niet

Lieflijke gedroogde lavendel
Gedroogde Lavendel is een absolute klassieker in droogbloemenland. Lavendel houdt na het drogen zijn stevige vorm, helderblauwe kleur en – ook niet onbelangrijk – zijn onweerstaanbare, ontspannende geur. Gedroogde Lavendel blijft nog maandenlang lekker ruiken, dus doet het fantastisch in de kledingkast, badkamer of op een mooi dressoir. Haal de zomer in huis!

Betoverende gedroogde berenklauw
In een doorzichtige vaas of in een vintage kruik: de gedroogde Berenklauw maakt ieder interieur in één klap stoer. Berenklauw is een kruidachtige plant die veel voorkomt in Nederland, vooral langs de kant van de sloot. Eenmaal gedroogd vergeet je direct dat deze prachtige eyecatcher ooit onkruid was! Doordat de Berenklauw in verschillende maten komt, kun je er alle kanten mee op.

1. Dried Lonas geel
2. Preserved Scabiosa rood
3. Preserved Ruscus oranje
4. Dried Helichrysum
5. Dried Triticum
6. Dried Achillea parker
7. Dried Lavendel
8. Dried Carthamus wit
9. Dried Rhodanthe roze
10. Dried Depressa (papyrus)
11. Preserved Stuartiana rood
12. Dried Phalaris bruin
13. Dried Carthamus oranje

Hemelse gedroogde Hortensia’s
Een feest van hemelse kleuren aan een krans of in een vaas: gedroogde Hortensia’s zijn een lust voor het oog. Hortensia’s ruilen door het droogproces hun felle kleuren in voor oogverblindende pastelkleuren, die iedere tafel of wand omtovert tot een romantisch tafereel. Om bij weg te dromen.

Aanlokkelijke gedroogde Amaranthus
Met de gedroogde Amaranthus haal je een stukje tropen in huis. Deze aanlokkelijke, kruidachtige plant komt oorspronkelijk uit het tropische deel van Zuid-Amerika. De Amaranthus staat voor onsterfelijkheid, aangezien de bloem nooit verwelkt. De perfecte kandidaat om te drogen, want de mooie kleur blijft intact. De gedroogde Amaranthus voelt zich thuis in boeketten of droogstukken.

1. Panicum
2. Dille Zaaddoos
3. Miscanthus
4. Eryngium
5. Cortederia
6. Kaardebol / Dipsacus
7. Amflodosia
8. Arundo
9. Cortederia
10. Pampas fluffi
11. Chaemerops

Prachtige gedroogde Phalaris
De gedroogde Phalaris, ook wel kanariegras genoemd, is een echte favoriet. De groene pluimen nemen na het drogen een zachte, natuurlijke kleur aan. In een stenen vaas, gemengd door verse bloemen in een bruidsboeket of gemixt met andere droogbloemen; iedereen kan wel een vleugje Phalaris gebruiken.

Te gek gedroogd Tarwe
Wie zegt er dat Tarwe alleen lekker is om te eten? Het is ook verrukkelijk om naar te kijken! Een bos gedroogd tarwe vult met gemak een mooie vaas, maar je kunt deze natuurlijk ook gewoon los neerzetten op een houten plank. Gedroogd Tarwe is zeer sterk, dus blijft eindeloos mooi. Met een bos gedroogd Tarwe haal je direct die landelijke look in huis.

1. Hydrangea preserverd
2. Palm sper
3. Silvergrass
4. Bougainvilea
5. Bougainvilea
6. Palm sper
7. Hydrangea
8. Silvergrass
9. Silvergrass
10. Bougainvilea
11. Hydrangea dried
12. Bougainvilea
13. Silvergrass
14. Silvergrass
15. Palm sper
16. Hydrangea preserverd
17. Bougainvilea
18. Silvergrass
19. Hydreangea preseverd
20. Boucainville
21. Palm sun

Pampasgrassen

Sierlijke Pluimen
Bij Dutch Masters In Dried Flowers houden we ervan: gedroogd Pampasgras. De speelse, blonde pluimen van dit siergras zorgen direct voor een relaxte, Bohemian sfeer. Zet een paar lange stengels in een mooie mand op de grond of steek een paar kortere stengels in een mooie vaas op de kast: het resultaat is groots. Gedroogde Pampaspluimen hoef je niet te onderhouden; je hoeft er alleen maar naar te kijken!

Subtropisch zacht
Pampasgras is subtropisch en komt oorspronkelijk uit de uitgestrekte Pampasvlaktes van Argentinië. De geslachtsnaam Cortaderia, wat in oud-Spaans ‘beitel’ betekent, heeft het Pampasgras te danken aan haar scherpe bladeren. Pampasgras groeit van nature in warme, droge gebieden, maar gedijt ook goed langs de oever van rivieren. Door de Pampasstelen te drogen, kun je er ook binnen eindeloos van genieten. Kun jij de zachte pluimen weerstaan?

Showstelers in elk interieur
Bij Dutch Masters In Dried Flowers hebben we gedroogd Pampasgras in alle soorten en maten: van fijntjes tot groots, van kort tot lang, van pluimen in de oorspronkelijke blonde teint tot prachtig geverfd in de meest trendy kleuren. Welke gedroogde Pampaspluimen je ook kiest: ze stelen de show in elk interieur!

The making of…
Droogbloemen

Droogbloemen bestellen

Wilt u meer weten over wat Dutch Masters In Dried Flowers voor u kan betekenen?