De Dutch Masters In Dried Flowers herfstcollectie uitgelicht

Top 3 droogbloemen voor de herfst

droogbloemen herfstDe herfst komt eraan. Dat betekent dat de interieurs weer warmer en sfeervoller worden en iedereen zich voorbereid op het vele binnen blijven. Met droogdecoraties, zoals sierbloemen, grassoorten en dennenappels kun je eindeloos genieten van een sfeervolle of hippe look. Wil je echt de herfst in huis halen met droogbloemen? Kies dan voor droogbloemen uit onze herfstcollectie. We lichten onze top 3 droogbloemen voor de herfst graag uit.

De top 3 is te verdelen in twee categorieën. De Dutch Masters In Dried Flowers-collectie bestaat uit droogdecoraties die in het algemeen goed passen bij de herfst. Daarnaast hebben we een top 3 droogbloemen die een écht herfstgevoel geven wanneer ze gedroogd zijn.

Top 3 droogdecoraties

1. Lavendel: gedroogde Lavendel is een absolute klassieker in droogbloemenland. Daarom werkt Lavendel zowel goed in het voorjaar, als in het najaar. Na het drogen houdt hij zijn stevige vorm, helderblauwe kleur en onweerstaanbare, ontspannende geur. Ideaal voor een fijne (herfst)sfeer in huis.

droogbloemen herfst grassoorten

2. Grassoorten: droogdecoraties die het altijd goed doen, zijn grassoorten. Hierbij kun je denken aan Triticum (tarwe), Lagurus (ook wel Hazenstaart) of Hordeum (gerst). Gedroogde grassoorten doen het goed als decoratie aan de muur, los in een mooie vaas of gemengd met andere soorten droogbloemen in een speels boeket. Ook leuk aan deze gedroogde grassoorten? We kunnen ze in allerlei kleuren verven voor een herfstsfeer, zoals okergeel, zalm en oranje.

3. Pluimen: bij Dutch Masters In Dried Flowers houden we van gedroogd Pampasgras (ook wel Cortaderia genoemd). De speelse, blonde pluimen van dit siergras zorgen direct voor een relaxte sfeer. Laat ze in hun natuurlijke kleur shinen of kies voor een mooie, geverfde herfstkleur.

Top 3 gedroogde bloemsoorten

Daarnaast hebben we nog een top 3 gedroogde bloemsoorten. De bloemsoorten zorgen voor wat extra kleur aan de muur, in een vaas of in een droogbloemenboeket. Dus ook heel mooi in de herfst.

1. Acroclinium: Acroclinium is een wit en roze margrietachtig bloemetje met een geel hart. Niet alleen het bloemetje is mooi, maar ook de bladeren hebben een sierlijke uitstraling, waardoor er een mooi contrast ontstaat met de bloemen aan de bovenkant van de steel. Een plaatje voor in huis. De Acroclinium staat ook wel bekend als de Helipterum. Lees hier meer over onze kweker van Helipterum.

2. Delphinium: de Delphinium (in het Nederlands ‘Ridderspoor’) is een echte blikvanger, zowel vers als gedroogd; in de tuin en binnen. Delphinium is onder andere in het blauw en wit verkrijgbaar. De kleuren zijn goed te combineren met andere natuurlijke droogbloemen of herfstkleuren, waardoor deze droogbloemensoort goed bij de herfst past. Wist je dat de botanische naam afkomstig is van het Latijnse woord voor dolfijn? De knoppen van de bloem hebben namelijk in de verte iets weg van een dolfijn.

droogbloemen herfst helichrysum

3. Helichrysum: de Helichrysum is onmisbaar in ons assortiment gedroogde bloemen. Het is een échte favoriet vanwege zijn ronde vorm en intense kleur. Helichrysum is in veel verschillende kleuren te krijgen, zoals wit, oranje en geel. Daardoor kun je elk seizoen kiezen voor een kleur die past bij dat seizoen. Dat maakt het een ideale droogbloem voor de herfst.

Droogbloemen bestellen

Bent u geïnteresseerd in onze top 3 droogdecoraties en -bloemen of andere droogbloemen uit ons herfstassortiment? U bent van harte welkom in onze showroom in Aalsmeer of Rijnsburg om onze uitgebreide collectie te bekijken. Of bestel uw favorieten via onze webshop. Via onderstaande button kunt u gemakkelijk klant worden.

Bent u consument?

Bent u consument en wilt u onze droogbloemen in uw interieur? Bestel gemakkelijk via onze partner Bries Aan Zee en u ontvangt binnen 1 à 2 werkdagen uw boeket droogbloemen.